buitenskamers tuinontwerpen

voor een tuinontwerp op maat

Hoe ga ik te werk?

Stap 1: oriënterend gesprek

In het eerste oriënterende gesprek inventariseer ik uw tuinwensen. Ik gebruik daarbij illustraties om de verschillende ontwerpideeën voor u inzichtelijk te maken. Indien u nog niet beschikt over een plattegrond van de tuin, meten we deze ter plekke op. Ik zal ook foto’s maken om de situatie goed in beeld te brengen.

Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Ik zal een prijsopgave doen voor het maken van een schetsontwerp, het definitieve tuinontwerp en het beplantingsplan.

Stap 2: schetsontwerp

Met de plattegrond van de tuin waarop alle maten en de zonoriëntatie zijn vermeld, ga ik een schetsontwerp maken. Dit is een ontwerp waarin de ontwerpideeën tot uiting komen. Ik bespreek het schetsontwerp met u, waarbij we ook kijken naar mogelijke materialen en beplanting. Het schetsontwerp is de basis voor het definitieve ontwerp.

 

 

Stap 3: definitief tuinontwerp (met of zonder beplantingsplan)

Nadat u het schetsontwerp heeft goedgekeurd, maak ik het definitieve tuinontwerp. Dit is een ingekleurde tekening op A3 formaat.

De beplanting in uw tuin is een apart hoofdstuk. Deze bepaalt in belangrijke mate de sfeer van uw tuin. Bovendien kan niet iedere plant op iedere plaats groeien. Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat er in ieder jaargetijde iets valt te beleven in de tuin. 

U kunt kiezen uit een tuinontwerp met en zonder beplantingsplan.

Met het definitieve ontwerp en het beplantingsplan kunt u zelf aan de slag in de tuin, of u kunt offertes aanvragen bij een hovenier. Als extra dienstverlening kan buitenskamers tuinontwerpen u eventueel begeleiden bij de aanschaf van de beplanting.

 

tarieven

Wat kost dat nu, een tuin laten ontwerpen? Om u een idee te geven staat hieronder een indicatie van de tarieven die ik bereken. Ik benadruk dat het een indicatie is. Een ontwerp kan complex zijn, of juist heel eenvoudig. Dat is afhankelijk van uw wensen en de plaatselijke omstandigheden.  Na het oriënterende gesprek zal ik een offerte doen. Hierop zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Oriënterend gesprek:
gratis*
  

Schetsontwerp:
tot 50 m2
€ 125,00


50 tot 100 m2
€ 175,00

 
100 tot 200 m2
€ 225,00

Uitgewerkt ontwerp:
tot 50 m2
€ 275,00
50 tot 100 m2
€ 325,00
100 tot 200 m2
€ 425,00

Uitgewerkt ontwerp +
beplantingsplan:

tot 50 m2
€ 425,00

50 tot 100 m2
€ 475,00
100 tot 200 m2
€ 575,00

* Bij een reisafstand verder dan 20 kilometer buiten Schiedam bereken ik een kilometervergoeding a € 0,25 per gereden kilometer.